voetbalzone

Speler op vijfde niveau Engeland gaat viral met bijzondere manier van tijdrekken

Noël Korteweg06 okt 2023, 15:31
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:31
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen.

Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Daniel Batty van York City ging dinsdagavond wel héél ver om de drie punten voor zijn ploeg veilig te stellen. De nummer achttien van de National League, het vijfde niveau in Engeland, stond op bezoek bij Dagenham & Redbridge FC in de 98ste minuut op een 1-2 voorsprong en kreeg een vrije trap toegewezen van scheidsrechter Aaron Farmer.

De meeste spelers kiezen er op zo’n moment voor om de bal in de ploeg te houden of de cornervlag op te zoeken, maar Batty gooide het over een andere boeg.

De 25-jarige middenvelder schoot de bal namelijk bewust het stadion uit. Het is niet bekend of de spelersbus van York City of andere auto’s op de parkeerplaats naast het stadion zijn geraakt.

De actie had wel effect: York won het uitduel met 1-2. Het bewuste moment is op sociale media al miljoenen keren bekeken.

Bezig met laden …