voetbalzone

‘Björn Kuipers, voorheen de beste scheidsrechter, is in de war’

Gijs Freriks08 okt 2018, 00:30
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2018, 00:30
Advertentie

FC Utrecht boekte vrijdag een 2-1 zege op NAC Breda, mede dankzij een benutte strafschop van Simon Gustafson. Björn Kuipers kende de penalty toe na licht contact tussen Menno Koch en Gustafson en bleef na het bekijken van de beelden bij zijn beslissing. Pierre van Hooijdonk is kritisch op de scheidsrechter.

“Verschrikkelijk, de heer Kuipers gedraagt zich heel arrogant. Sommigen denken het toch beter te zien dan de VAR. Bas Nijhuis precies hetzelfde, gaat niet eens kijken bij de VAR”, aldus de oud-aanvaller bij Studio Voetbal.

Arno Vermeulen sloot zich bij Van Hooijdonk aan: “Björn Kuipers, voorheen de beste scheidsrechter, is in de war. Hij fluit niet goed en is arrogant. Als hij tv-beelden gaat bekijken en zijn verkeerde interpretatie niet terugdraait. Heel kwalijk. Hij vond deze VAR blijkbaar niet prominent genoeg.”

Koch reageerde na afloop van het duel met FC Utrecht al gebeten: “Kijk, als ik hem nou trek of echt duw… Maar we zijn toch geen mietjes, het is toch een contactsport? Je mag elkaar wel aanraken. Dit was gewoon breed maken”, vertelde de verdediger annex aanvoerder voor de camera van FOX Sports.

Bezig met laden …