voetbalzone

Blackburn-aanvaller Benjani stopt als international van Zimbabwe

Peter Nusselder12 okt 2010, 14:42
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 14:42
Advertentie

De nationale ploeg van Zimbabwe moet het in de toekomst doen zonder Benjani Mwaruwari. De aanvaller van Blackburn Rovers heeft aangegeven dat hij een punt zet achter zijn interlandcarrière. De 32-jarige Benjani komt niet meer voor zijn land uit, omdat hij zich volledig wil richten op zijn club.

/

De voormalig speler van Manchester City en Portsmouth ondertekende afgelopen zomer een contract dat hem voor één jaar verbindt aan Rovers en weet dat hij op Ewood Park indruk zal moeten maken, wil hij in aanmerking komen voor een verlenging van zijn verblijf bij Blackburn. Daarom heeft de spits besloten dat het duel met Kaapverdië van afgelopen zondag (0-0) zijn laatste is geweest voor Zimbabwe.

“Na die wedstrijd heb ik met bondscoach Norman Mapeza gesproken en heb ik hem bedankt voor het feit dat hij me tegen Kaapverdië heeft laten spelen, en dat het me speet dat we niet konden winnen”, vertelde de aanvaller in de lokale media. “Ik heb als clubvoetballer nog een paar jaar te gaan, maar ik heb het gevoel dat mijn werk als international gedaan is.” Benjani kwam 44 keer uit voor Zimbabwe en scoorde daarin 29 keer.

Bezig met laden …