voetbalzone

Blackburn houdt kersverse Zweeds international langer aan boord

Erik van Dam19 jun 2010, 13:58
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 13:58
Advertentie

Blackburn Rovers en Martin Olsson hebben hun samenwerking met drie jaar verlengd. De Premier League-club maakt zaterdag via de officiële kanalen bekend dat de 22-jarige middenvelder, wiens contract oorspronkelijk afliep in 2012, nu tot 2015 vastligt. Olsson speelde vorig seizoen meer dan twintig duels voor de nummer tien van Engeland.

“Martin was afgelopen seizoen fantastisch”, laat manager Sam Allardyce weten. “Hij is een jonge speler die erbij is gekomen en een geweldige bijdrage heeft geleverd aan onze resultaten.” Olsson brak afgelopen seizoen definitief door in het shirt van Blackburn; hij dwong een basisplaats af in het elftal. Scoren deed hij vooralsnog nog niet.

In het Zweedse nationale team, waarvoor Olsson eind vorige maand debuteerde, deed hij dat al wél. Bij zijn eerste interland tegen Bosnië-Herzegovina kwam de middenvelder 25 minuten voor tijd binnen de lijnen. Drie minuten later had hij zijn eerste goal al gemaakt en aan het einde van de wedstrijd voegde hij daar direct nummer twee aan toe.

Bezig met laden …