voetbalzone

'Blackburn is een prima club, maar het gebrek aan speeltijd valt tegen'

Bart Kruyt10 feb 2010, 19:14
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 19:14
Advertentie

Maceo Rigters beleeft een teleurstellende periode in zijn loopbaan. Na het jeugd-EK van 2007 verdiende hij een transfer naar Blackburn Rovers, maar van een doorbraak is het nog niet gekomen. In januari wist Rigters geen nieuwe club te vinden: “Het is niet dat ik er slapeloze nachten van heb, maar ik wil meer dan dit.”

/

De Nederlander leek het seizoen af te kunnen maken bij Kilmarnock, maar toen Benni McCarthy naar West Ham United vertrok, hield Blackburn Rigters tegen. “Ik had graag naar Kilmarnock gegaan, want het is de hoogste tijd dat ik speelminuten maak”, zegt de aanvaller in Voetbal International. “Het streelt wel een beetje dat ze me niet zomaar laten gaan. Ik zie het maar als een positief signaal.”

Rigters blijft nu in Blackburn vechten voor zijn kans. “Het is heel moeilijk”, geeft hij aan. “Ik train goed en vind mij op de trainingen zeker niet minder dan de andere spitsen. Ik moet de kansen die ik krijg pakken. Het is iedere keer weer spannend of ik bij de selectie zit. Wij reizen meestal met 21 man naar een wedstrijd en op de dag zelf vallen er dan drie spelers af. Daar zit ik helaas vaak bij.”

Hij maakt het seizoen mee op de tribunes. “Dat doet pijn. Ik mis de schijnwerpers, ik mis het leven als profvoetballer”, vervolgt Rigters. “Ik speel af en toe in het tweede, maar dat is hier anders dan in Nederland. Ik geloof nog wel in mezelf en voel me goed in de groep. Blackburn is een prima club, alleen het gebrek aan speeltijd is een tegenvaller. Ik ben net 26 jaar geworden en moet spelen. Lukt het nu niet, dan zeker volgend seizoen.”

Bezig met laden …