voetbalzone

Blackburn trekt veertien miljoen uit voor Kalinic

04 aug 2009, 08:05
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2009, 08:05
Advertentie
Blackburn Rovers heeft een uitstekende dag op de transfermarkt achter de rug. De ploeg van Sam Allardyce haalde niet alleen Franco di Santo op bij Chelsea, maar strikte bovendien de Kroaat Nikola Kalinic. De aanvaller, die naar verluidt ook in de belangstelling van Portsmouth stond, tekende een vierjarig contract op Ewood Park.



Blackburn was na het vertrek van Roque Santa Cruz naar Manchester City naarstig op zoek naar aanvallende versterkingen en leek met Di Santo een jonge vervanger in huis te hebben gehaald. Nu lijkt het er echter op dat de Argentijn de tweede keus zal zijn en dat Kalinic moet worden gezien als opvolger van Santa Cruz. Blackburn betaalde liefst veertien miljoen euro aan Hajduk Split.

“Ik wil zo snel mogelijk met mijn nieuwe ploeggenoten gaan trainen en in vorm raken”, zei Kalinic op de website van Hajduk. De 21-jarige international is afkomstig uit de jeugdopleiding van deze Kroatische club en heeft er vier seizoenen in de hoofdmacht opzitten. Hij speelde in totaal 59 competitieduels, waarin hij 32 keer scoorde. Pas vorig seizoen brak hij echt door en maakte hij vijftien goals in 29 wedstrijden.
Bezig met laden …