voetbalzone

Blackburn-verdediger Nelsen zes weken 'out'; WK niet in gevaar

Matthijs van Laar24 feb 2010, 12:23
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2010, 12:23
Advertentie

Blackburn Rovers blijft de komende anderhalve maand verstoken van de inbreng van verdediger Ryan Nelsen. Waar de Nieuw-Zeelander aanvankelijk vreesde voor een zware knieblessure, bleek de kwetsuur uiteindelijk alleszins ‘mee’ te vallen’. Desondanks moet hij zo’n zes weken lang vanaf de zijlijn toekijken.

/

De centrumverdediger raakte afgelopen zondag in het duel met Bolton Wanderers geblesseerd nadat hij verkeerd landde na een kopduel. Coach Sam Allardyce drukte meteen zijn vrees uit, en liet weten dat de club Nelsen mogelijk voor een lagere tijd kwijt zou zijn. Zelfs het WK in Zuid-Afrika zou in gevaar komen voor de stopper.

Zo dramatisch bleek het allemaal niet. Een scan wees uit dat de 32-jarige Kiwi een spiertje achter zijn knie heeft afgescheurd en dat hij enkele flinke kneuzingen heeft opgelopen. De verwachting is dat hij tussen de vier en de zes weken buitenspel zal staan. “Waarschijnlijk het beste nieuws dat ik op dit moment kon krijgen”, zo reageerde Nelsen. “Het had absoluut erger gekund.”

Bezig met laden …