voetbalzone

Blackburn-verdediger toont wilskracht en speelt met gescheurde teelbal

Thijs Post23 dec 2011, 15:32
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2011, 15:32
Advertentie

Blackburn Rovers staat laatste in de Premier League, maar Scott Dann is een prima verdediger die in het verleden al kon rekenen op de interesse van diverse topclubs. Dat de 24-jarige mandekker tegen een stootje kan bleek zaterdag: Dann scheurde in het duel met West Bromwich Albion (1-2 verlies) zijn teelbal, maar speelde de laatste achttien minuten van de krachtmeting gewoon uit.

/

Dann klaagde volgens de Engelse media na afloop van het duel over pijn in zijn liesstreek. De medische staf van Blackburn Rovers dacht aan een kleine inwendige bloeding en stuurde hem naar huis. Toen Dann steeds meer last begon te krijgen van zijn kwetsuur besloot hij toch maar naar het ziekenhuis te gaan.

In het ziekenhuis werd de ernst van zijn blessure duidelijk. Dann werd direct geopereerd en is circa zes weken niet inzetbaar voor de geplaagde manager Steve Kean. Omdat collega-verdediger Gaël Givet geopereerd moet worden aan zijn hart, heeft Blackburn dubbel pech. “Onze fysio kon het niet geloven. Twee spelers uitgeschakeld met problemen die hij, ondanks al zijn ervaring, nog nooit heeft gezien”, baalt coach Kean.

Bezig met laden …