voetbalzone

Blackburn verrast complete top met komst van felbegeerde verdediger

Erik van Dam31 aug 2011, 23:53
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2011, 23:53
Advertentie

Scott Dann werd met veel clubs in verband gebracht, maar dat hij naar Blackburn Rovers zou gaan zagen slechts weinigen aankomen. De 24-jarige centrumverdediger viel in de smaak bij zowel Arsenal als Liverpool, maar die twee clubs besloten de laatste dagen annex weken voor spelers als Per Mertesacker en José Enrique te gaan. Dann verlaat Birmingham City nu voor the Rovers.

/

De tweevoudig jeugdinternational deed het vorig seizoen uitstekend in de Premier League. Hoewel hij door een blessure geen wedstrijd meer speelde sinds januari, had hij in seizoenshelft één voldoende indruk gemaakt op zowel Arsène Wenger als Kenny Dalglish. Die wilden hem beiden halen, maar werden niet concreet genoeg. Birmingham degradeerde aan het einde van het seizoen en zag de bui toen al hangen: Dann zou absoluut willen vertrekken.

Blackburn maakt woensdagavond laat zijn komst naar Ewood Park bekend. Hoeveel the Rovers betalen voor Dann, maken zij niet bekend. De Engelse pers houdt het op ongeveer vijf à zes miljoen euro. Dann heeft zich voor vier jaar verbonden aan de club van Steve Kean.

Bezig met laden …