voetbalzone

Blackpool-captain sleept club voor gerecht na uitblijven beloofde bonus

Erik van Dam29 okt 2010, 19:53
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2010, 19:53
Advertentie

Aanvoerder of niet, Charlie Adam meent dat hij recht heeft op de bonus die Blackpool hem vorig seizoen beloofde. De Schotse middenvelder werd toegezegd dat hij recht had op een financieel extraatje, als The Seasiders erin zouden slagen om degradatie uit het Championship te vermijden. Dat lukte heel behoorlijk; Blackpool promoveerde zelfs naar de Premier League.

/

Manager Ian Holloway distantieert zich voorlopig van de zaak die speelt tussen zijn aanvoerder en de club. “Als er een probleem is, dan heb ik daar niets mee te maken”, stelt de trainer in gesprek met BBC Radio Lancashire “Het zal wel worden uitgevochten voor het hof, zoals het nu klinkt. Als Charlie er zus over denkt en de voorzitter zo, dan moet iemand anders maar de beslissing nemen. Ik ben alleen maar blij dat ik dat niet hoef te doen.”

Mocht Adam (24) de zaak winnen, dan zal hij volgens Engelse media een poging winnen om zijn nog 22 maanden lopende contract te laten ontbinden. Dat zou inhouden dat hij transfervrij is en bij een andere Premier League-club aan de slag mag gaan. Blackpool houdt in dat geval geen cent over aan de middenvelder, die nog voor de lange termijn vastligt. In het geruchtencircuit wordt Adam, die vorig seizoen zestien keer scoorde en dit jaar op twee treffers staat, gelinkt aan Liverpool.

Bezig met laden …