Blackpool houdt hoop op lijfsbehoud na winst in 'wedstrijd van het jaar'

Robert Smid14 mei 2011, 15:43
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2011, 15:43

De degradatiestrijd in de Engelse Premier League is nog verre van beslist. Nog zeven ploegen moeten vrezen om het seizoen 2011/12 een niveau lager te moeten spelen. Blackpool en Wolverhampton Wanderers moesten zaterdag aan de bak om die gevreesde plekken onder de degradatiestreep nog te ontlopen. Beide ploegen hielpen zich uiteindelijk aan drie broodnodige punten. Blackpool won in eigen huis een ware thriller van Bolton Wanderers (4-3), terwijl ook Wolverhampton Wanderers deed wat het moest doen door een knappe uitoverwinning bij Sunderland te boeken (1-3).

/

Blackpool – Bolton Wanderers 4-3
In de laatste wedstrijd van het seizoen op Bloomfield Road moest Blackpool alles op alles zetten om nog boven de degradatiestreep uit te komen. Samen met Bolton Wanderers zorgde ze voor misschien wel de wedstrijd van het jaar in de Premier League. Het begon allemaal nog slecht voor de thuisploeg, toen Kevin Davies de bezoekers op voorsprong zette. Na het vroege doelpunt in de zesde minuut ging het compleet los in Blackpool. Na twintig minuten was de achterstand alweer omgebogen en stond Blackpool plotseling met 2-1 voor dankzij DJ Campbell en Jason Puncheon. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en dus waren de ruimtes achter de verdedigingslinies van beide ploegen groot.

Zo werd er gerust met een 3-2 tussenstand; Matt Taylor maakte nog 2-2, maar vlak voor rust maakte Campbell zijn tweede van de wedstrijd en stond de thuisploeg dus opnieuw voor. En ook na de rust ging de storm niet liggen op Bloomfield Road. Acht minuten in de tweede helft toen Daniel Sturridge van dichtbij mocht inkoppen. Voor de thuisploeg opnieuw reden om vol voor de aanval te gaan, en dat plukte opnieuw zijn vruchten af. Een counter van Blackpool werd na enkele seconden gepromoveerd tot goal dankzij Charlie Adam. Er was nog een half uur te spelen en zowel Blackpool als Bolton schroomden er niet voor om de aanval te zoeken. De supporters werden echter niet meer getrakteerd op doelpunten, al zullen de thuissupporters meer dan tevreden zijn met het behaalde resultaat.

/

Sunderland – Wolverhampton Wanderers 1-3
Ook Wolverhampton streed met man en macht tegen degradatie uit de Premier League en begon gretig. Boudewijn Zenden had echter de 1-0 op zijn slof voor Sunderland, maar trof de lat in de beginfase. Uiteindelijk kwamen the Wolves op de goede weg dankzij een doelpunt van verdediger Jody Craddock. De voormalig speler van Sunderland volleerde zijn ploeg in de 23ste minuut op voorsprong. De wedstrijd leefde op en Sunderland diende de degradatiekandidaat direct van repliek dankzij een acrobatische goal van Stephane Sessegnon. Na rust zette Wolverhampton weer flink wat gas en schoot Steven Fletcher de ploeg weer op voorsprong. Toen George Elokobi namens de bezoekers tien minuten voo tijd de 1-3 maakte, was het gevecht beslist en verzekerde de Wolves zich van drie broodnodige punten.

West Bromwich Albion – Everton 1-0
Beide ploegen zijn al helemaal uitgespeeld en kunnen zich gaan richten op het aankomende seizoen. De laatste wedstrijd voor het eigen thuispubliek wilde West Bromwich Albion echter laten zien wat het in huis had. The Baggies namen dan ook al snel het heft in handen en scoorden na tien minuten spelen de openingstreffer. Everton-verdediger Sylvain Distin schatte een hoge bal verkeerd in, waarna de vrijstaande Youssouf Mulumbu de enige goal van de wedstrijd wist te produceren. De bezoekers, waar John Heitinga in de basis begon en een gele kaart pakte, wisten de wedstrijd niet met elf man uit te spelen. Invaller Diniyar Bilyaletdinov stond pas enkele minuten op veld, maar mocht snel al gaan douchen na een overtreding James Morrison.