Blackpool stuurt Premier League-rentree Dalglish danig in de war

Thijs Post12 jan 2011, 21:53
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 21:53
/

Liverpool-manager Kenny Dalglish heeft zijn rentree in de Premier League als (tijdelijke) trainer van The Reds niet op kunnen luisteren met een overwinning. De ploeg van Dalglish, met Dirk Kuyt drie kwartier op het veld, kreeg op Bloomfield Road met 2-1 klop van promovendus Blackpool. Fernando Torres opende al na drie minuten spelen de score, een evenaring van zijn snelste doelpunt ooit in de Premier League, waarna Gary Taylor-Fletcher namens de thuisploeg de gelijkmaker produceerde. DJ Campbell dompelde Liverpool in rouw.

Torres bezorgde nieuwbakken manager Kenny Dalglish een droomstart bij zijn rentree als trainer in de Premier League. De Spanjaard schatte een pass van de twintigjarige Martin Kelly op waarde en hamerde van dichtbij raak: 0-1. Lang konden de matig acterende bezoekers niet genieten van de voorsprong; tien minuten later werd de gelijkmaker geproduceerd. Raul Meireles verloor de bal op het middenveld aan Elliot Grandin, die Taylor-Fletcher wegstuurde. De middenvelder faalde niet en passeerde José Reina met een laag schot.

Beide ploegen moesten het vooral hebben van werklust en het werd in de eerste helft nog tweemaal gevaarlijk. Reina, één van de weinige Liverpool-spelers die een acceptabel niveau haalde, wilde het speeltuig naar voren roeien maar schoof zomaar in de voeten van Taylor-Flechter. De lob van de doelpuntenmaker miste echter precisie. Aan de andere kant schreeuwden de Liverpool-spelers om een strafschop na een vermeende handsbal van Charlie Adam, maar scheidsrechter Michael Oliver wees niet naar de stip.

/

In het tweede bedrijf stapelden de mogelijkheden zich op. Reina moest handelend optreden op schoten van Adams en Taylor-Fletcher, terwijl Kuyt en Meireles aan de andere kant doelman Richard Kingson beproefden. Het was echter Campbell die de heldenrol voor zich opeiste: na een lange bal in het strafschopgebied kreeg hij het speeltuig voor zijn voeten gekopt, en knikte al duikend de 2-1 tegen de touwen. Met zijn vijfde treffer in vier wedstrijden verstoorde Campbell de rentree van Dalglish, bovendien wipt zijn club over Liverpool heen in de rangschikking.