voetbalzone

Blažek verruilt Nürnberg voor 'het oude nest'

17 jun 2008, 16:22
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2008, 16:22
Advertentie
Na één seizoen in de Bundesliga te zijn uitgekomen zegt Jaromír Blažek Duitsland vaarwel. De doelman, die het afgelopen seizoen onder contract stond bij 1. FC Nürnberg, keert terug naar zijn vaderland Tsjechië en gaat het doel van Sparta Praag verdedigen.

De 35-jarige Blažek kwam afgelopen zomer voor een bedrag van 450 duizend euro over van Sparta Praag en werd eerste doelman bij Nürnberg. Er ontstonden echter twijfels over zijn capaciteiten, nadat hij een aantal wedstrijden achter elkaar geen goede wedstrijd had gekeept.

Na speeldag 22 verloor Blažek zijn basisplaats aan concurrent Daniel Klewer. Deze sluitpost raakte echter geblesserd, waardoor Blažek vier wedstrijden later een tweede kans kreeg. Speeldag 29 bleek echter het eindstation voor Blazek te zijn geworden. Tijdens de met 3-0 verloren wedstrijd tegen VfB Stüttgart maakte hij zijn laatste minuten.

Sparta Praag wilde de sluitpost, die van begin 2000 tot medio 2007 167 keer uitkwam voor de topclub uit Tsjechië, graag hebben. De huidige tweede doelman van het Tsjechische nationale elftal is uiteindelijk voor een bedrag van anderhalve ton teruggekocht.
Bezig met laden …