voetbalzone

Blažević weigert resoluut erfenis van Kodro

08 jul 2008, 18:03
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2008, 18:03
Advertentie
De voetbalbond van Bosnië en Herzegovina (NFSBIH) kan een streep door de naam van Miroslav Blažević zetten. De voormalig bondscoach van Kroatië, waarmee hij derde werd op het WK van 1998, heeft geen trek om als opvolger van Meho Kodro aan de slag te gaan, zo liet hij dinsdag in Bosnische media optekenen.

Blažević benadrukt geen vertrouwen te hebben in het bestuur van de voetbalbond. "Daarnaast is er ook nimmer officieel contact geweest", vertelt de 73-jarige Kroaat. "Bovendien wil ik na een trainerscarrière van 40 jaar eens lekker gaan uitrusten. Dat is is een hele goede reden om niet in te gaan op een dergelijke aanbieding."

Rond de nationale ploeg van Bosnië is het al weken bonje. Negentien internationals lieten met het boycotten van de oefeninterland tegen Azerbeidzjan hun onvrede blijken over het ontslag van Kodro. De oud-international werd al na vier maanden aan de kant geschoven, nadat hij geweigerd had zijn ploeg voor te bereiden op een ingelaste interland tegen Iran. Kodro vond dat hij te laat was ingelicht over het oefenduel.

Komende donderdag neemt de NFSBIH een beslissing over de aan te stellen bondscoach. Volgens diverse Bosnische media zijn er drie kandidaten: Amar Osim -zoon van voormalig bondscoach van Japan Ivica Osim -, Ibro Zukanovic - oud-bondscoach van Bosnië/Herzegovina onder 21 - en de ervaren Sloveen Branko Oblak.
Bezig met laden …