voetbalzone

'Blake moet eigenlijk Jääskeläinen bedanken, in plaats van andersom'

Daniel Cabot Kerkdijk30 aug 2010, 10:22
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 10:22
Advertentie

Owen Coyle heeft het in de Engelse media opgenomen voor zijn doelman Jussi Jääskeläinen. De trainer van Bolton Wanderers zag dit weekend de ervaren Fin met een rode kaart van het veld afgaan, toen hij een tik uitdeelde aan een speler van tegenstander Birmingham City. “Dit is nu eenmaal de manier waarop zoiets gaat. Hij maakte een fout, maar of je nu achttien of 35 bent, je leert er alleen maar van.”

/

Coyle laat weten de reddingen van Jääskeläinen van vorige week nog steeds niet te vergeten zijn. “Ik ga niet in zijn plaats excuses hiervoor maken. Hij is een volwassen man en zal dat zelf doen. Maar hij is tevens hiervoor een topkeeper geweest in zijn wedstrijden in de Premier League. Hij was kwaad op zichzelf na het duel, maar onze kracht ligt nog altijd in de groep. Vorige week redde Jussi ons tegen West Ham United met een prachtige redding op een strafschop, dat is de andere kant.”

“Wij zouden Jussi eigenlijk als groep deze week moeten bedanken, in plaats dat hij Robbie Blake (de maker van de gelijkmaker tegen Birmingham (2-2), red.) moet bedanken. We spelen allemaal een rol in de ploeg, we kunnen niet zonder elkaar. Dus het is voor iedereen belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen”, zo besluit Coyle.

Bezig met laden …