voetbalzone

Blamage Braafheid en Babel, De Camargo belangrijk met schwalbe

Robert Smid08 feb 2012, 20:35
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2012, 20:35
Advertentie

TSG Hoffenheim kan een streep door het winnen van de DFB-Pokal zetten. De Bundesligist leek met Greuter Fürth, een ploeg die uitkomt op het tweede niveau van Duitsland, de beste papieren te hebben om kwalificatie voor de halve finale te realiseren. Maar het liep allemaal anders; uiteindelijk werd er in eigen huis met 0-1 verloren. Hertha BSC is ook uitgeschakeld, na een nederlaag in de verlenging tegen Borussia Mönchengladbach. Igor De Camargo was beslissend, maar zal nog wel de nodige kritiek over zich heen krijgen.

/

TSG Hoffenheim - Greuter Fürth 0-1
In de eigen Rhein-Neckar-Arena hoopte de thuisploeg, waar Edson Braafheid in de basis stond en Ryan Babel op de bank zat, via een Tweede Bundesligist een stapje dichter bij de DFB-Pokal te komen. Beide ploegen waren tegen de verwachtingen in echter redelijk aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Toen Hoffenheim na een half uur spelen ook nog eens met tien man verder moest na een discutabele rode kaart voor Marvin Compper, leek het erop dat het nog wel eens op een deceptie uit zou kunnen lopen voor de nummer acht van de Bundesliga. Hoffenheim hoopte in elk geval zonder kleerscheuren de rust door te komen.

Maar zelfs dat werd de ploeg van trainer Holger Stanislawski niet bespaard. Een minuut voor het rustsignaal brak Oliver Occean door de defensie van Hoffenheim, hield hij twee tegenstanders van zich af en maakte hij vervolgens koelbloedig af. Diezelfde Occean had vlak na rust dé kans op de 0-2, maar kwam net tekort. Stanislawski bracht Babel een half uur voor tijd in de hoop toch nog wat te forceren met tien man. Met veel lange ballen hoopte de thuisploeg met een gelukje door de defensie heen te breken, maar de verdediging van Greuter Fürth hield gemakkelijk stand. Babel en Braafheid kunnen bekersucces dus vergeten, terwijl Greuter Fürth zich mag gaan opmaken voor de halve finale van de cup.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 0-2
In het Olympiastadion waren de bezoekers de overduidelijke favoriet, gezien de stand in de competitie. Roel Brouwers kreeg een basisplaats bij Borussia, maar hij zorgde er bijna voor dat zijn ploeg al snel tegen een achterstand aan keek. Een verschrikkelijke pass van de Nederlander werd onderschept en Rafael kreeg de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer, maar hij trof het zijnet. Even later kwam Borussia weer goed weg toen Pierre-Michel Lasogga niet goed omsprong met een grote kans.

Ook in de tweede helft was Hertha, dat vijftiende staat in de Bundesliga, de betere ploeg. De hoofdstedelingen hadden echter geen geluk en Peter Niemeyer, ex-FC Twente, zag zijn schot op de paal belanden. Hertha en Borussia slaagden er niet in om te scoren en gingen de verlenging in. Daar zorgde een opvallend moment voor de beslissing: Roman Hubnik werd boos op De Camargo en zette zijn hoofd tegen dat van de Belg, die theatraal naar de grond ging. Hubnik kreeg rood en Borussia een penalty, die werd benut door Filip Daems. Oscar Wendt maakte er uiteindelijk nog 0-2 van. Borussia bekert dus verder, maar er zal nog lang worden nagesproken over de toegekende penalty en het acteerwerk van De Camargo. Het was overigens de honderdste zege in de DFB-Pokal voor Gladbach.

Bekijk hier de beelden van Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach:

Bezig met laden …