voetbalzone

Blanc baalt: ‘Het is tegenwoordig onmogelijk om iets geheim te houden’

Robin Bruggeman10 mei 2016, 22:26
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2016, 22:26
Advertentie

Vorige week kwam na een flinke geruchtenstroom op de sociale media het nieuws naar buiten dat Marco Verratti het EK deze zomer aan zich voorbij moet laten gaan. Zijn club Paris Saint-Germain bevestigde uiteindelijk dat de middenvelder onder het mes moet, al had coach Laurent Blanc het nieuws liever wat langer stil gehouden.

/

“Weet je, je wil eigenlijk altijd proberen om onder een operatie uit te komen. En wat betreft dat communicatieprobleempje: we wilden het inderdaad wat later bekend maken, maar met de huidige social media is het onmogelijk om informatie stil te houden”, vertelde de oefenmeester tijdens een perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen Girondins Bordeaux op woensdag.

“Dat vertelde ik ook aan die Italiaanse journalisten; we besloten om het later bekend te maken, omdat we respect hebben voor de Italiaanse voetbalbond en we wilden hen informeren over de beslissing die we over Marco genomen hadden”, gaat Blanc verder. “Maar als informatie eenmaal lekt wordt het een gekkenhuis en twee uur later staat het overal. Jullie weten dat communicatie erg ingewikkeld is, het is erg moeilijk om iets geheim te houden. Het was eigenlijk niet eens een geheim, we wilden gewoon duidelijk zijn tegenover de Italiaanse bond.”

Bezig met laden …