voetbalzone

Blanc draagt eigen spits voor: 'Deze Ibrahimovic verdient de Gouden Bal'

Matthijs van Laar09 nov 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2013, 23:00
Advertentie
/

De strijd om de Gouden Bal leek er wederom een te worden tussen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en misschien Franck Ribéry, maar Zlatan Ibrahimovic meldt zich steeds nadrukkelijker aan het front. De Zweedse spits is de laatste maanden niet te stuiten en was ook zaterdagavond weer goed voor drie doelpunten. Dit keer moest de defensie van Olympique Nice het ontgelden en coach Laurent Blanc was na afloop dan ook vol lof.

Op de vraag of Ibrahimovic de hoogste persoonlijke onderscheiding voor een voetballer verdient, liet de oefenmeester van Paris Saint-Germain geen ruimte voor twijfel. "Dit is geen kwestie van gunnen of niet gunnen. Ronaldo, Messi en Ribéry zijn de gedoodverfde kandidaten, maar als Ibra aan dat rijtje kan worden toegevoegd, dan zou me dat tevreden stellen. Hij verdient het, want hij maakt buitengewoon fraaie doelpunten. We wachten af."

De voorgaande vier edities stonden stuk voor stuk in het teken van Messi. De Argentijn won de privéonderscheiding vier keer op rij en wordt ook nu weer beschouwd als topfavoriet. De concurrentie lijkt echter wel dichterbij te zijn gekomen. "Een ding is zeker", aldus Blanc. "Wie er ook wint, het wordt in ieder geval een prachtige Gouden Bal-verkiezing dit jaar."

Bezig met laden …