voetbalzone

Blanc geeft toe: 'De motivatie voor de Champions League is gewoon groter'

Matthijs van Laar04 nov 2014, 16:09
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2014, 16:09
Advertentie
voetbalzone

Paris Saint-Germain staat na een remise in Amsterdam en zeges op Barcelona en APOEL Nicosia op de drempel van de achtste finales van de Champions League. Een overwinning op de Cyprioten in de terugwedstrijd in Parijs volstaat voor het elftal van Laurent Blanc waarschijnlijk om de laatste zestien te bereiken. Toch is de coach er niet helemaal gerust op, zo bleek dinsdagmiddag.

Afgelopen weekend had PSG namelijk veel moeite met Lorient, dat pas na rust moest buigen (1-2). "Maar de Champions League is een andere competitie", zei Blanc. "Ik zeg niet dat we niet gemotiveerd zijn voor competitiewedstrijden, maar voor de Europese wedstrijden zijn we dat nu eenmaal meer. En APOEL is een goede ploeg, zelfs Barcelona had het lastig tegen ze. Ze zakken ver in en zijn goed op de counter. Als we niet vroeg scoren, krijgen we het ongetwijfeld lastig."

De Fransen moeten het ook woensdag weer doen zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic, die nog altijd herstellende is van een hielblessure. "Hij is de enige die we echt missen. Ik ben dan ook niet verrast dat de bondscoach van Zweden hem gewoon heeft opgeroepen. Als je de mogelijkheid hebt om zo'n speler bij je ploeg te hebben, dan ben je bereid een risico te nemen", aldus Blanc.

Bezig met laden …