voetbalzone

Blanc haalt uit: ‘Er is altijd een gastclub en dit jaar is dat Manchester City’

Daniel Cabot Kerkdijk13 apr 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2016, 07:30
Advertentie

Voor het vierde jaar op rij is Paris Saint-Germain niet verdergekomen dan de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-2 remise in eigen huis ging het team van Laurent Blanc dinsdag met 1-0 onderuit bij Manchester City. Een hard gelag voor de oefenmeester, die na afloop zijn ongenoegen kenbaar maakte. “In de twee duels zijn onze tekortkomingen naar boven gekomen. Ik ben kwaad”, zo stelde de voormalig topverdediger.

/

"Zowel vanavond (dinsdag, red.) als vorige week in Parijs waren we niet zakelijk genoeg, waren we niet efficiënt”, baalde Blanc zichtbaar. “Manchester City heeft een goede ploeg, zonder ontzettend spectaculair te zijn. Maar ze zijn wel efficiënt en maken het af. Van de vier clubs in de halve finales in de Champions League is er altijd een gastclub. Dit jaar is dat Manchester City.”

Blanc kon door blessureleed en schorsingen niet zijn sterkste elf opstellen. “Juist in deze fase van de Champions League waren we verre van compleet. Vooraf hadden we het gevoel dat we het Manchester City erg lastig konden maken, maar we misten te veel spelers. Het is logisch dat alle spelers in de kleedkamer erg teleurgesteld zijn. Maar we moeten ons hier snel overheen zetten, want we willen de competitie goed afsluiten en er zijn nog twee bekers te winnen voor ons”, verwees hij naar de Coupe de France en de Coupe de la Ligue.


Bezig met laden …