voetbalzone

Blanc: ‘Ik ben hier niet om hem of wie dan ook een plezier te doen’

Erik van Dam18 jan 2016, 16:22
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2016, 16:22
Advertentie

Laurent Blanc laat er geen misverstand over bestaan wie de baas is bij Paris Saint-Germain: hij en niemand anders. Zaterdag won de Franse kampioen met 0-1 van Toulouse FC, maar stond Edinson Cavani weer niet in de basis. De aanvaller moet zich meestentijds al tevreden stellen met een rol op de flank en had nu het ‘geluk’ dat Javier Pastore uitviel, waardoor hij eerder mocht invallen.

voetbalzone

Blanc wilde simpelweg vasthouden aan zijn tactische plan en dat plan bood geen ruimte voor een basisplaats voor Cavani. Zo simpel is het nu eenmaal, vindt de trainer. “Ik ben hier niet om hem of wie dan ook een plezier te doen. Ik ben hier om wedstrijden te winnen”, aldus de trainer van les Parisiens. “In de rust veranderde ik het systeem opnieuw. We hebben het hier over profs, hè? Het team gaat vóór alles”, vindt Blanc.

“De trainer moet het team altijd beschermen: trainers maken geen keuzes die gebaseerd zijn op het plezier van een ander. Het heeft niets te maken met wat er in Doha is besproken over Cavani’s toekomst. Ik heb niet veel opties om Pastore te vervangen, want Javier heeft zijn specifieke eigenschappen. Daarom kwam ik uit bij Cavani.”

Bezig met laden …