voetbalzone

Blanc: 'Ik zou erg blij zijn als Cavani naar PSG zou komen'

Bart Kruyt03 jul 2013, 17:40
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 17:40
Advertentie

Chelsea wilde zich graag versterken met Radamel Falcao, maar de Colombiaan koos tot de verrassing van velen voor AS Monaco. De Europa League-winnaar richt de pijlen daarom op Edinson Cavani, maar dreigt ook in de strijd om de Uruguayaan te worden afgetroefd door een rijke club uit Frankrijk. Laurent Blanc bevestigde woensdag op een persconferentie dat hij Cavani graag naar Paris Saint-Germain ziet komen: "Ik houd van deze speler", zei de opvolger van Carlo Ancelotti.

/

PSG hield vooralsnog de hand op de knip, maar zal in deze zomer nog wel wat versterkingen gaan halen. "Ik heb Cavani vaak zien spelen voor Napoli en de Uruguayaanse ploeg", zei Blanc. "Hij is een goede speler en ik zou erg blij zijn als hij volgend seizoen bij PSG zal spelen." De 26-jarige Cavani kost 63 miljoen euro en Chelsea hikt vooralsnog tegen die enorme vraagprijs aan. Voor PSG is geld zoals bekend geen probleem en dus dreigen the Blues weer een transferdoelwit mis te lopen.

Blanc werd op de persconferentie van woensdag vergezeld door directeur Jean-Claude Blanc, die aangaf dat hij was aangeschoven, omdat technisch directeur Leonardo bezig zou zijn met de onderhandelingen met een 'grote speler'. Cavani voldoet aan die omschrijving: de aanvaller heeft in de afgelopen drie seizoenen bij Napoli bewezen een echte scherpschutter te zijn en maakte 26, 23 en 29 doelpunten in de Serie A. De spits zou ook bij Real Madrid en Manchester City op het lijstje staan.

Blanc hoopt dat Cavani naar PSG komt en wilde verder wel verklappen dat middenvelder Yohan Cabaye (Newcastle United), vleugelverdediger Lucas Digne (Lille) en mandekker Eric Abidal (werkloos na zijn vertrek bij Barcelona) in beeld zijn bij de Franse kampioen: "Dit zijn spelers waarin ik, nee, waarin wij, geïnteresseerd zijn. Thiago Silva? Ik heb gister telefonisch met hem gesproken en hij zal zeker blijven. We hebben een speciaal trainingsprogramma voor hem samengesteld en ik had het idee dat hij erg veel zin had in het nieuwe seizoen", aldus Blanc.

Bezig met laden …