voetbalzone

Blanc nog steeds nijdig: ‘Maar ik neem hem wel in overweging’

Erik van Dam01 apr 2016, 22:03
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 22:03
Advertentie

Serge Aurier haalde zich half februari de woede van iedereen bij Paris Saint-Germain op de hals, toen hij in een video op livestreaming-app Periscope zijn trainer en enkele medespelers met de grond gelijkmaakte. Inmiddels is Aurier weer teruggehaald bij de groep en traint hij weer gewoon mee, maar alles is nog niet helemaal vergeten en vergeven.

/

Coach Laurent Blanc stelde Aurier niet meer op sinds de beelden uitkwamen en is ook niet van plan de rechtsback op heel korte termijn weer in te zetten. “Aurier kan op zich spelen, want hij maakt deel uit van de groep”, sprak de trainer in reactie op vragen over zijn verdediger. “Ik neem hem wel in overweging, zoals ik dat met alle spelers doe. Als ik van mening ben dat hij het verdient weer te spelen, dan speelt hij.”

“Hij is donderdag weer bij de A-selectie gaan horen en we hebben gekeken hoe hij het deed bij de beloften. Maar ik wil wel even aanstippen dat we hem vorig seizoen niet nodig hebben gehad in de Champions League en dat hij dit seizoen ook niet nodig was tegen Chelsea. Dat laat zien hoe breed en sterk onze groep is”, vindt Blanc. “En laten we alsjeblieft praten over die spelers die de club naar de kwartfinales hebben geloodst, in plaats van over een speler die zijn coach beledigd heeft.” Gregory van der Wiel maakt overigens weer deel uit van de selectie voor het duel met Olympique Nice; hij ontbrak op 20 maart voor het duel met AS Monaco.

Bezig met laden …