voetbalzone

Blanc: 'PSG heeft de potentie om de Champions League te winnen'

Bart Kruyt09 aug 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2013, 00:20
Advertentie

De Europese supermachten moeten komend seizoen rekening houden met Paris Saint-Germain. De rijke Fransen wonnen in 1996 de Europacup II, de voorloper van de Europa League, en daar bleef het op internationaal gebied ook bij. Trainer Laurent Blanc is er echter van overtuigd dat de Parijzenaars weer succes kunnen hebben buiten de eigen landsgrenzen.

/

De Qatarese eigenaren pompten sinds de overname in 2011 al circa 300 miljoen euro in de spelersgroep en sinds deze zomer zwaait Blanc de scepter in het Parc des Princes. Volgens de ex-bondscoach van Frankrijk kan zijn ploeg dit seizoen best de Champions League winnen. “PSG kan het net zoals Chelsea winnen, van hen werd het ook niet verwacht. Het hangt allemaal van de loting af en of de spelers op het moment suprême in vorm zijn”, zegt Blanc.

“PSG heeft de potentie om de Champions League te winnen. We willen het op zijn minst net zo goed doen als vorig seizoen”, vervolgt Blanc in le Parisien. Vorig seizoen kwam de kampioen van de Ligue 1 tot de kwartfinale van het miljoenenbal. PSG begint vrijdag aan de verdediging van de landstitel, tegen Montpellier. Edinson Cavani is nog niet volledig fit, maar is wel in de wedstrijdselectie opgenomen.

Bezig met laden …