voetbalzone

Blanc rekent ondanks tranen op Arsenal-doelwit tijdens EK

Bart Kruyt01 jun 2012, 07:15
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2012, 07:15
Advertentie

Laurent Blanc heeft goede hoop dat Yann M'Vila gewoon mee kan doen op het aankomende EK. De middenvelder van Stade Rennes viel woensdagavond al na vier minuten uit in de oefeninterland tegen Servië en nam vervolgens plaats op de bank, waar hij in tranen uitbarstte. Dit leek te betekenen dat M'Vila het EK zou moeten missen, maar Blanc heeft die conclusie niet getrokken.

/

M'Vila, die indien fit vermoedelijk een basisplaats zal hebben in het elftal van Frankrijk tijdens de Europese eindronde, werd donderdagavond direct aan zijn geblesseerde enkel onderzocht. De arts kon wel al zeggen dat er niets gescheurd of gebroken is, maar kan pas tussen nu en 48 uur meer zeggen over de ernst van de kwetsuur. Door een zwelling is er momenteel niet veel te zien.

De 21-jarige M'Vila, een belangrijk doelwit voor Arsenal in de aankomende transferperiode, leek zelf al een streep te hebben gezet door EK-deelname. Na een gesprek met de teamarts houdt Blanc echter hoop: "Ik denk dat hij de eerste groepswedstrijd zal halen", zei de bondscoach. Frankrijk speelt op 11 juni tegen Engeland en treft later nog Oekraïne en Zweden in de poulefase.

Bezig met laden …