voetbalzone

Blanc trekt lange neus naar critici: ‘Jaloezie is een slechte eigenschap’

Thijs Post08 mei 2014, 13:33
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2014, 13:33
Advertentie

Laurent Blanc heeft het dit seizoen flink te verduren gehad. In een selectie met persoonlijkheden als Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva zou de oefenmeester van Paris Saint-Germain het niet voor het zeggen gehad hebben. Na het veroveren van de Franse titel slaat Blanc terug naar zijn critici. “De trainer van Paris Saint-Germain is niet iemand die elf namen opschrijft en zegt: ‘Zie maar wat je doet’. Dat is te makkelijk. De technische staf is ook belangrijk.”

voetbalzone

Lorient-trainer Christian Gourcuff noemde Blanc ‘een coach die niet coacht’, omdat er een afstand is tussen de spelers en de trainer. “Mensen weten helemaal niet waar ze het over hebben”, reageert Blanc in de Franse media. “Er is veel jaloezie en dat is een slechte eigenschap. Het eindigt nooit goed. Ik heb die eigenschap niet.”

“Mensen moeten maar eens komen kijken hoe wij werken”, gaat Blanc verder. “Ik ben bij iedere training, ik werk niet anders dan anderen. Ik delegeer veel, maar dat hoort een coach bij een grote club ook te doen. Het is een bepaalde methode, maar ik heb geen kritiek op anderen. Als de resultaten goed zijn, heb je altijd gelijk.”

Bezig met laden …