voetbalzone

Blanc waarschuwt PSG-spelers: ‘Niet reageren op zijn provocaties’

Daniel Cabot Kerkdijk08 mrt 2016, 19:33
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2016, 19:33
Advertentie
/

Laurent Blanc drukt de verdedigers van Paris Saint-Germain op het hart om woensdagavond niet op de provocaties van Diego Costa in te gaan. De Franse club hoopt zich ten koste van Chelsea voor de kwartfinales van de Champions League te plaatsen. De ploeg van Blanc zegevierde in het heenduel met 2-1 en dus zal Chelsea er alles aan doen om de laatste acht te bereiken, zo verwacht Blanc.

“Diego Costa heeft twee gezichten; de voetballer en de man”, zo vertelde Blanc woensdag op een persconferentie. “Als voetballer mag ik Diego Costa heel erg graag, een aanvaller die veel scoort. Hij beweegt goed en werkt hard. Ik ben een fan van hem.” Guus Hiddink heeft ervoor gezorgd dat Diego Costa weer op dreef is; in veertien officiële duels was de Spaanse Braziliaan goed voor liefst tien doelpunten en zes assists.

“Maar we kennen ook Diego Costa als man”, vervolgde Blanc. “Iemand die graag contact zoekt, duels aangaat en soms provoceert. Dat hoort bij zijn spel. Dat zagen we al vorig jaar. Dat hoort nou eenmaal bij zijn spel. Dat doet hij niet alleen tegen PSG. Ik heb mijn spelers al laten weten dat ze niet moeten reageren op zijn provocaties, of die van andere spelers van Chelsea. Ze moeten rustig blijven, ook al zijn het Brazilianen. We hebben iedereen nodig, we moeten met elf man op het veld blijven."

Bezig met laden …