voetbalzone

Blanco gaat zich in Mexico op WK in Zuid-Afrika voorbereiden

Daniel Cabot Kerkdijk30 okt 2009, 09:46
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2009, 09:46
Advertentie

Cuauhtémoc Blanco gaat zich in de Mexicaanse competitie voorbereiden op het WK in Zuid-Afrika. De 36-jarige aanvaller verruilt Chicago Fire in januari voor Veracruz uit Mexico, meldt hij op zijn eigen website. Wellicht keert hij in de tweede helft van het MLS-seizoen weer terug in Chicago.

/

Blanco denkt zich in zijn vaderland beter op het WK te kunnen voorbereiden dan bij Chicago Fire, de Amerikaanse club die hij de afgelopen drie seizoenen diende. "Wij respecteren zijn wens om terug te keren naar Mexico", aldus Frank Klopas, technisch directeur van Chicago Fire. "Het WK heeft voor hem prioriteit en in de MLS ligt de competitie straks een hele tijd stil."

"Ik heb het heel goed naar mijn zin gehad in de Verenigde Staten, maar het is voor mij tijd om terug naar huis te gaan. Ik begin bij Veracruz aan een nieuw hoofdstuk", laat Blanco via zijn digitale thuis weten. Ondanks zijn gevorderde leeftijd is de 106-voudig international, die aan de WK's van 1998 en 2002 deelnam, nog steeds een vaste waarde in de Mexicaanse nationale ploeg.

Bezig met laden …