voetbalzone

Blatter blij met duidelijkheid uit Groot-Brittannië

01 jun 2009, 12:04
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2009, 12:04
Advertentie
Op de Olympische Spelen van 2012 zal Groot-Brittannië definitief met een Engels voetbalteam op de proppen komen. Na overleg tussen de vier Britse staten Noord-Ierland, Schotland, Wales en Engeland is naar voren gekomen dat de Engelsen hun jonge voetballers mogen prepareren op het toernooi in eigen land. Sepp Blatter is blij met de duidelijkheid.



De voorzitter van de wereldvoetbalbond wilde snel iets weten over de plannen van Groot-Brittannië, dat in Londen onder een vlag aan de Spelen mee zal doen. Het oorspronkelijke plan om een Brits voetbalteam te laten meedoen zit sinds vrijdag in de ijskast. Noord-Ierland, Schotland en Wales wilden hun medewerking niet verlenen, waardoor er in 2012 een Engels voetbalteam zal meedoen.

“Ik ben blij dat er nu duidelijk is”, reageerde Blatter. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat we hier geen groot verhaal van moesten gaan maken. Dit is een eenvoudige oplossing en iedereen is tevreden.” Overigens is dit laatste niet helemaal waar: zo heeft een lid van het Schotse parlement al gevraagd om het aftreden van de voorzitter van de Schotse voetbalbond, Gordon Smith.

Tegenstanders in Schotland, evenals in Noord-Ierland en Wales, vrezen dat hun onafhankelijk als voetbalnatie in het geding komt wanneer zij besluiten om Engeland het alleenrecht geven om onder de vlag van Groot-Brittannië te strijden. Na maandag is er zodoende een einde gekomen aan een jarenlange twist tussen de verschillende landen over welke voetballers het eiland moeten vertegenwoordigen in Londen.
Bezig met laden …