voetbalzone

Blatter dreigt Peru met internationale schorsing

21 nov 2008, 17:45
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2008, 17:45
Advertentie
Joseph Blatter heeft schoon genoeg van de inmenging van de Peruaanse regering in zaken omtrent de nationale voetbalbond. De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA heeft Peru vrijdag een ultimatum gegeven. Vóór maandag moet middels een fax bevestigd worden dat beide instanties in tien dagen tijd een oplossing zullen vinden.

De onenigheid in het Zuid-Amerikaanse land dateert al van enkele maanden. Het Ministerie van Sport weigert namelijk Manuel Burga als nieuwe voorzitter van de Peruaanse voetbalbond (FPF) te erkennen. Om die reden zag Peru de organisatie van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder 20 in rook opgaan.

Het dispuut overschaduwt bovendien de tegenvallende prestaties van het nationale team. In de jaren zeventig en begin jaren tachtig was Peru één van de sterkste landen in Zuid-Amerika, maar sinds 1982 wist het land zich niet meer te plaatsen voor een WK-eindronde. In de huidige kwalificatiecyclus voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika staat het land op een betreurenswaardige laatste plaats.

Mocht de FIFA daadwerkelijk het dreigement uitvoeren dan kan Peru een streep zetten door de resterende WK-kwalificatieduels en mogen de clubs uit Peru niet meedoen aan de volgende editie van de Copa Libertadores, het equivalent van de Champions League. "Dat is nooit leuk, maar het is een kwalijke zaak dat een regering zich mengt in kwesties van een andere organisatie. We hebben geen andere keus."
Bezig met laden …