voetbalzone

Blatter volledig verrast door uitspraak CAS

06 aug 2008, 13:11
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2008, 13:11
Advertentie
De wereldvoetbalbond FIFA heeft teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van het CAS omtrent het terugroepen van Olympiërs. Het internationale sporttribunaal gaf in Lausanne aan dat clubs in hun recht staan om, naast dispensatiespelers, ook speelgerechtigden onder de 23 jaar terug te halen naar de club.

"De FIFA is compleet verrast door de uitspraak van het CAS," liet voorzitter Sepp Blatter weten via de officiële website van de wereldvoetbalbond. "We zijn inderdaad teleurgesteld, maar we hebben de uitspraak te respecteren. De mening van de FIFA is niet gewijzigd. We blijven opperen dat de Olympische Spelen een unieke mogelijkheid is voor een speler om zich op een groot evenement te tonen aan het publiek."

"Ik roep alle clubs ter wereld op om hun Olympiërs niet terug te roepen naar de club. Laat je spelers meedoen aan de Olympische Spelen. Het zou een daad van solidariteit zijn, die in harmonie ligt met de Olympische gedachte. Het zou geweldig zijn voor de spelers in kwestie, de fans en voor het spel zelf," aldus Blatter, die hiermee een verzoek doet aan FC Barcelona, Werder Bremen en Schalke 04.

De drie teams spanden bij het internationaal sporttribunaal een kort geding aan tegen de FIFA, die in een eerder stadium had aangegeven dat clubs hun spelers moeten afstaan aan de Olympische selecties. Hierdoor waren zij verplicht om Lionel Messi (FC Barcelona en Argentinië), Diego (Werder Bremen en Brazilië) en Rafinha (Schalke 04 en Brazilië) af te staan voor het grootste sportevenement ter wereld.

Reageren op dit bericht kan hier
Bezig met laden …