voetbalzone

Blatter wil Brits voetbalteam op Spelen van 2012

04 aug 2008, 15:13
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2008, 15:13
Advertentie
FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft er geen problemen mee als Groot-Brittannië in de toekomst met een team op de Olympische Spelen verschijnt dat bestaat uit elf Engelse voetballers. Nu mag het Verenigd Koninkrijk geen voetbalploeg afvaardigen naar het grootste sportevenement ter wereld, omdat de vier Britse landen onder één vlag uitkomen op de Spelen.

Probleem is echter dat ieder land (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) wél met een eigen jeugdteam deelneemt aan de verscheidene (kwalificatie)competities voor de WK’s en EK’s voor spelers onder de 21 jaar. Het is dan ook onmogelijk een ingespeeld team voor de Spelen op de been te brengen bestaande uit diverse spelers uit de vier landen.

Voor Blatter hoeft dat geen probleem te zijn. Wat de FIFA-preses betreft mag Groot-Brittannië gewoon de spelers gebruiken die het Engelse onder-21 elftal vertegenwoordigen. “Dat maakt ons niet uit”, liet hij weten in een verklaring. Op de Olympische Spelen van 2012 ziet de Zwitser graag een Brits-voetbalteam meestrijden om de medailles.

“De Spelen van 2012 worden gehouden in Londen en dat is een probleem. De vier verschillende bonden zullen overeenstemming moeten bereiken over een team dat de vlag van Groot-Brittannië zal dragen. Op de eerste Spelen na de Tweede Wereldoorlog, eveneens in Londen, was er een Brits voetbalteam. Daarom vind ik dat er in 2012 wederom een Brits team moet zijn.”
Bezig met laden …