voetbalzone

Blazevic: 'Portugal heeft meest getalenteerde ploeg ter wereld'

Robert Smid14 nov 2009, 11:24
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2009, 11:24
Advertentie

Bosnië-Herzegovina is voor de barragewedstrijden tegen Portugal om kwalificatie voor het WK 2010 de underdog. De Oost-Europeanen hebben nog nooit zo dicht tegen het WK aan gezeten, maar realiseren dat er tegen een wereldteam moet worden gespeeld.

Bondscoach Miroslav Blazevic gaf toe dat het een zeer zware opgave zal zijn om Portugal uit te schakelen. Zelfs zonder Cristiano Ronaldo heeft de ploeg volgens Blazevic meer dan genoeg kwaliteit. "Ik denk dat Portugal de grootste concentratie aan talenten heeft in de wereld. Daar kan geen land aan tippen."

"Ze zullen niemand missen", laat Blazevic weten tegenover de media. "De selectie is zo rijk aan kwaliteiten dat zelfs de absentie van Ronaldo niet te voelen valt. We hebben hier te maken met een tegenstander die zeer moeilijk kan worden verslagen. We moeten hard aan de slag."

Bosnië-Herzegovina wordt geprezen om de aanvallende stijl van spelen. Het probleem ligt echter bij de defensie. In de afgelopen tien kwalificatiewedstrijden kreeg het voormalig Oostblok-land dertien doelpunten tegen. Blazevic spreekt het tegen. "Ons sterkste punt is de defensie. Neem dat van mij aan."

Bezig met laden …