voetbalzone

Blessure is dure grap voor Dost: ‘Na zes weken krijg je niet meer uitbetaald’

Daniel Cabot Kerkdijk23 mrt 2016, 06:34
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 06:34
Advertentie

De naderende interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Engeland komen net iets te vroeg voor Bas Dost. De aanvaller brak tijdens het trainingskamp van VfL Wolfsburg in januari zijn middenvoetsbeentje, na een tackle van Dante. “Toen de dokter zei dat het niet goed zat, was ik wel even kwaad op hem. Maar ik verwijt hem niets. Dante is een prima gozer”, zegt Dost woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

/

Dost hoopt op 1 april, in het uitduel met Bayer Leverkusen, weer te kunnen spelen. De aanvaller kijkt uit naar zijn rentree, al kon hij tijdens zijn revalidatie in Nederland ook meer tijd vrijmaken voor vriendin, vrienden en familie. Zijn gedwongen afwezigheid raakte Dost echter ook in zijn portemonnee. "Na zes weken krijg je geen salaris meer uitbetaald. Dat is standaard in Duitsland. Een vervelende regel", zo erkent de ex-speler van onder meer FC Emmen en sc Heerenveen

"Omdat je ook geen premies krijgt, val je financieel ver terug. Ik ben er gedeeltelijk voor verzekerd. Maar niet voor honderd procent, want dan betaal je je scheel aan premies. Begrijp me niet verkeerd, niemand hoeft medelijden met mij te hebben, maar voor spelers die in Duitsland willen voetballen is het wel handig om te weten”, zo besluit Dost.

Bezig met laden …