voetbalzone

Blessuregevoelige ex-AZ'er staat voor opmerkelijke terugkeer naar België

Bart Kruyt30 dec 2014, 16:50
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2014, 16:50
Advertentie

Maarten Martens gaat een opvallende overstap maken. De aanvallende middenvelder komt bij PAOK Saloniki nauwelijks aan spelen toe en werd daardoor al met een terugkeer naar België in verband gebracht. Er werd gesuggereerd dat de topclubs uit de Jupiler Pro League interesse zouden hebben, maar Martens gaat nu aan de slag bij degradatiekandidaat Cercle Brugge.

voetbalzone

Volgens Het Laatste Nieuws zal de huidige nummer vijftien van de Belgische competitie Martens voor een halfjaar huren. Aan het einde van het seizoen heeft Cercle Brugge vervolgens een optie tot koop. Martens heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij PAOK, dat de blessuregevoelige Belg vorig jaar overnam van AZ. In Griekenland speelde hij pas dertien competitieduels.

De dertigjarige Martens vertrekt nu dus naar Cercle Brugge, waarmee hij gaat proberen om degradatie te voorkomen. Na Faris Haroun is hij de tweede grote naam in enkele maanden tijd die de laagvlieger weet binnen te halen. Cercle Brugge dacht ook aan de komst van Björn Vleminckx, maar de invaller van het Turkse Kayseri Erciyesspor was te duur voor de Belgen.

Bezig met laden …