voetbalzone

Blessureplaag bij Bayern München: ‘Hij heeft er ook geen verklaring voor’

Thijs Post25 jan 2016, 14:12
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2016, 14:12
Advertentie

Trainer Josep Guardiola van Bayern München hoopt in de eindstrijd al zijn sterren tot zijn beschikking te hebben, maar de blessures stapelen zich op in Zuid-Duitsland. Centrumverdediger Jérôme Boateng is het laatste slachtoffer; het is voor der Rekordmeister alweer de veertiende spierblessure van het seizoen. Het is een bittere pil voor Guardiola, die volgens BILD ‘met de handen in het haar’ zit.

voetbalzone

Voorafgaand aan het seizoen werd er flink geïnvesteerd in het voorkomen en genezen van blessures. Zo werd de medische staf uitgebreid naar veertien personen en werd er 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw revalidatiecentrum. Veel levert dat allemaal niet op: onder anderen Franck Ribéry, Arjen Robben, Mario Götze, Medhi Benatia, Juan Bernat, Douglas Costa, Kingsley Coman en Philipp Lahm sukkelen of sukkelden met spierblessures.

“Hij heeft er geen verklaring voor waarom we zo veel spierblessures hebben”, doelt aanvoerder Lahm op Guardiola. Volgens Lahm komt Bayern München centraal achterin in de problemen door de blessure van Boateng. “Holger Badstuber lag er twee jaar uit, we weten niet of hij al om de drie dagen kan spelen. Javi Martínez heeft ook een lange lijdensweg achter zich gelaten. Benatia is nu geblesseerd”, aldus Lahm.

Bezig met laden …