voetbalzone

Blessurespook blijft Real achtervolgen: nieuwe tegenvaller voor Ancelotti

Mart Oude Nijeweeme26 aug 2023, 09:42
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:48
Advertentie

Real Madrid heeft opnieuw te maken gekregen met blessureleed. Vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd bij Celta de Vigo (0-1 winst) moest Vinícius Junior de strijd na een kwartier staken. De buitenspeler greep al na tien minuten naar zijn hamstring. Hij probeerde het duel nog wel te hervatten, maar werd niet veel later naar de kant gehaald door Carlo Ancelotti.

De blessure van Vinícius is een nieuwe domper in een toch al vervelende fase voor Real. De Koninklijke zag onlangs Thibaut Courtois en Éder Militão uitvallen met zware knieblessures. De blessure van Vinícius lijkt op het eerste oog mee te vallen. Bronnen binnen de club definiëren het als 'een lichte blessure aan de rechterhamstring', aldus Spaanse media.

Even voor zijn blessure perste Vinícius er nog een waanzinnige run uit. De aanvaller ontving de bal aan de linkerkant en snelde langs zijn directe tegenstander om vervolgens ook nog een andere verdediger voorbij te soleren op hoge snelheid. Vermoedelijk is de blessure bij die actie tot stand gekomen. Vijf minuten nadat hij het veld kort verliet voor een medische behandeling moest hij zich laten wisselen.

Door de blessure van Vinícius kreeg Joselu de kans om zich te laten zien aan Ancelotti. De Spanjaard, deze zomer op huurbasis overgekomen van Espanyol, mocht tijdens de eerste twee speelronden tegen respectievelijk Athletic Bilbao en Almería tien minuten invallen. De spits zag hoe Jude Bellingham het duel met Celta besliste tien minuten voor tijd. Rodrygo miste even daarvoor een strafschop.

Bezig met laden …