voetbalzone

‘Blij dat ik er ben, voor mij is PSV één van de beste clubs in Europa’

Erik van Dam16 jan 2015, 11:51
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 11:51
Advertentie
voetbalzone

Eerder deze maand versterkte PSV zich, in ieder geval voor de duur van zes maanden, met de Belgische middenvelder François Marquet. Hij kwam op huurbasis over van Standard Luik en sloot aan bij het beloftenelftal in Eindhoven. Mogelijk koopt PSV hem in de zomer dan definitief. Marquet lijkt daar nu al wel wat voor te voelen.

De Belg is pas kort in Nederland, maar voelt zich al thuis bij PSV. In sportief opzicht heeft hij een flinke stap vooruit weten te zetten, legt hij uit. “Mijn gevoel is erg goed, want PSV is een grote club in Europa. Ik ben blij dat ik hier ben. Het is een stap hoger denk ik. Want voor mij is PSV één van de beste clubs in Europa”, geeft Marquet tevreden aan in gesprek met PSV TV.

De negentienjarige middenvelder stond voor de winterstop driemaal in de basis bij Standard, in de Jupiler Pro League. Nu moet hij zich richten op het tweede niveau in Nederland en dat is wel een omschakeling, maar Marquet is vastberaden om zich ook aan Phillip Cocu te laten zien. “Ik wil zo snel mogelijk naar het eerste team van PSV”, laat hij strijdbaar weten.

Bezig met laden …