voetbalzone

Blijdschap in Monaco: ‘Straks kunnen we iedereen in Europa aan’

Erik van Dam01 jun 2013, 17:26
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 17:26
Advertentie
/

Valère Germain is blij met de grote veranderingen die gaande zijn binnen AS Monaco. De Franse club legde recent beslag op de titel in de Ligue 2 en is daardoor binnenkort actief op het hoogste niveau. James Rodríguez, João Moutinho, Ricardo Carvalho en Radamel Falcao werden vervolgens allemaal vastgelegd en mogelijk blijft het daar niet bij. Germain, die al jaren deel uitmaakt van de selectie, ziet het lachend aan.

De 23-jarige aanvaller kwam op 15-jarige leeftijd al binnen bij de club en speelde inmiddels 77 competitieduels voor Monaco. Het nieuws dat Falcao hem komt vergezellen verheugt de voormalig jeugdinternational. Hij geeft de Colombiaan de voorkeur als partner boven Zlatan Ibrahimovic, die afgelopen seizoen topscorer werd. “Zelfs al zijn ze beiden heel verschillend: ik heb liever Falcao.”

“Radamel is een echte afmaker en een vechter”, zegt Germain tegen Le Parisien. “Hij is één van de beste spitsen op aarde en we zijn heel blij dat hij hier komt spelen. Ik heb hem al vaak aan het werk gezien op televisie en nu mag ik echt met hem gaan trainen en spelen. Dat is fantastisch! Met hem en Moutinho en Rodríguez kunnen we straks alle clubs in de Ligue 1 aan, en ook in Europa. We zullen Paris Saint-Germain gaan uitdagen om de landstitel”, belooft Germain.

Bezig met laden …