voetbalzone

Blijheid bij Engelsen: 'Niemand geloofde dat wij dit konden'

Erik van Dam20 jun 2012, 07:50
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2012, 07:50
Advertentie

Voor het eerst sinds 1996 slaagde Engeland erin zijn groep op het EK winnend af te sluiten. The Three Lions versloegen dinsdagavond Oekraïne en kroonden zich tot groepswinnaar met zeven punten uit drie wedstrijden. Aanvoerder Steven Gerrard, die een sterke wedstrijd speelde tegen Oekraïne, uitte zijn geluk na afloop van de 1-0 zege. Volgens hem gaven weinigen Engeland veel kans op het winnen van de groep.

/

“Dit was een moeilijke groep, maar het was voor ons de bedoeling 'm te winnen. Niemand geloofde bij het begin van het toernooi dat wij dit konden, maar we hebben tijdig het momentum gepakt. Ik vond niet dat we vanavond fantastisch speelden, maar we hielden vol, klaarden de klus en versloegen een sterk land met 1-0”, vat Gerrard samen in gesprek met ITV. Volgens de middenvelder viel Engeland weinig te verwijten.

“We zijn in het verleden wel eens bekritiseerd voor onderpresteren en dat kunnen we hebben, daar zijn we mans genoeg voor. Maar vanavond zag je wel een reactie. Word je bekritiseerd, dan moet je het beter doen en ik denk dat wij daar in geslaagd zijn.” Engeland loot nu Italië in de kwartfinale en dat vindt Gerrard geen eenvoudige opponent. “Ze hebben jongens die een wedstrijd kunnen beslissen en dat dwingt respect af.”

Bezig met laden …