voetbalzone

Blijheid in België: ‘Wat voor hem pleit, is dat hij een Ajax-verleden heeft’

Erik van Dam24 jun 2014, 13:04
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 13:04
Advertentie
voetbalzone

Marco Bizot redde het niet bij Ajax en besloot er twee jaar geleden definitief weg te gaan, nadat hij zich al had laten verhuren aan SC Cambuur. De doelman tekende een contract bij FC Groningen, dat hem nu voor circa anderhalf miljoen euro heeft verkocht aan Racing Genk. De Belgen kozen mede vanwege zijn verleden in Amsterdam voor Bizot als aankoop.

De Pro League-club zocht een goede concurrent voor Laszlo Köteles en kwam uit bij de 22-jarige Bizot. Niet alleen omdat hij het de voorbije twee seizoenen erg goed deed in Euroborg, maar ook vanwege zijn opleiding. Dat zegt Guy Martens, keeperstrainer van Racing Genk. “Wat voor hem pleit, is dat hij een Ajax-verleden heeft. Bij Ajax huldigen ze min of meer dezelfde principes als bij ons”, aldus Martens.

De keeperstrainer legt in Het Belang van Limburg uit dat zijn club Bizot al sinds november vorig jaar nauwlettend volgde. Wat men in hem waardeert, is dat de doelman altijd op zoek gaat naar de bal en ‘proactief’ keept. Bizot zelf erkent dat hij in zijn elf seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax het nodige opgedaan heeft. “Het eerste wat ze je daar leren, behalve ballen pakken, is uitvoetballen.”

Bezig met laden …