voetbalzone

Blijheid in Venlo: 'Reacties vanuit Engeland zijn in ieder geval zeer lovend'

Erik van Dam01 aug 2012, 12:05
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2012, 12:05
Advertentie

Maya Yoshida heeft er twee jaar opzitten in het shirt van VVV-Venlo, maar mogelijk komt er geen derde seizoen bij. De Japanse verdediger is momenteel met zijn land actief op de Olympische Spelen en maakt daar indruk. Bij zijn club sluit men niet uit dat Yoshida, in navolging van andere spelers in de afgelopen jaren, de overstap weet te maken naar het buitenland.

/

Yoshida's contract loopt nog tot volgend jaar zomer: de kans bestaat dat geïnteresseerde clubs hem nog deze maand weghalen uit De Koel. Algemeen directeur Hans Soentjens bevestigt dat er interesse vanuit Engeland en Italië aan het 'loskomen' is. Clubvoorzitter Hai Berden verblijft in Engeland en zal Japan-Honduras woensdagavond bijwonen. “Dat is goed voor de contacten en om eventueel met belangstellende clubs te praten over Yoshida.”

“De reacties vanuit Engeland zijn in ieder geval zeer lovend, ik weet dat een aantal clubs uit de Premier League zeer geïnteresseerd is. Ik wil hem helpen die volgende stap te maken”, klinkt het uit de mond van Soentjens. Hij weet dat, wanneer Yoshida hogerop wil, dat nú moet gaan gebeuren. “Óf Maya moet bijtekenen, maar dat ziet hij niet zitten.”

Bezig met laden …