voetbalzone

‘Blijkbaar is dat het moderne voetbal, spelers zijn gewoon handelswaar’

Gijs Freriks10 dec 2014, 16:40
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2014, 16:40
Advertentie

Rasmus Bengtsson was in de zomer regelmatig onderwerp van gesprek bij FC Twente. De club wilde eigenlijk van de ‘dure’ verdediger af, maar de 28-jarige Zweed wilde niets van een transfer weten. Bengtsson zegt in gesprek met Voetbal International dat hij misschien na dit seizoen vertrekt, maar dat de manier waarop Twente het spel heeft gespeeld, hem absoluut niet zint.

voetbalzone

“Blijkbaar is dat het moderne voetbal, spelers zijn nog steeds handelswaar. Clubs hebben in feite een nieuw transfersysteem gecreëerd. Als je voor drie jaar hebt getekend, moet je na twee seizoenen vertrekken om nog wat geld op te leveren. Maar als een speler niet wil meewerken, dan kun je dat die speler toch niet kwalijk nemen? De clubs houden het systeem in de hand”, bromt Bengtsson, die eraan toevoegt na de winterstop ‘snel duidelijkheid’ te verwachten van Twente.

Bengtsson, die eerder voor onder meer Hertha BSC speelde, denkt dat hij met zijn ‘manier van spelen’ zich wel goed thuis zou kunnen voelen in de Italiaanse Serie A. “Ik schuw het duel niet en weet hoe het spel tactisch gespeeld wordt.” Hij is al in verband gebracht met onder meer Lazio, Genoa en Bologna.

Bezig met laden …