voetbalzone

Blind bespreekt spitspositie Oranje en noemt Locadia en Kramer

Erik van Dam02 nov 2015, 13:52
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2015, 13:52
Advertentie

Danny Blind selecteerde meerdere aanvallers voor de oefenwedstrijden Wales-Nederland en Duitsland-Nederland op 13 en 17 november. De bondscoach kreeg tijdens zijn persconferentie de vraag voorgelegd of hij vindt dat er voldoende nieuwe aanwas is achter de huidige generatie. Blind vindt het wat tegenvallen, zegt hij.

voetbalzone

De bondscoach van Oranje selecteerde Robin van Persie niet voor de aankomende twee wedstrijden, terwijl hij Van Persie wel ziet als de beste spits die Nederland heeft. Het gebrek aan vorm en voldoende speeltijd was de aanleiding om hem nu te negeren, maar in maart volgend jaar zou Blind graag weer een beroep doen op ’s lands topscorer aller tijden. Daarachter is de spoeling in het centrum echter dun.

“Bas Dost en Luuk de Jong zitten al langer op de radar, zij zijn er al een tijdje bij. Klaas-Huntelaar nog wat extremer, natuurlijk: die hoort er al jaren bij. Dan heb Jürgen Locadia is, dat is een spits met mogelijkheden. Maar die speelt niet altijd, of van de linker- of rechterkant”, kaartte Blind aan. Ook bij Feyenoord ziet hij een optie. “Nu heb je Michiel Kramer weer in beeld die zich manifesteert, hopelijk trekt-ie dat langer door.”

“Ik hoop dat hij aanweziger wordt tijdens wedstrijden”, gaf de bondscoach mee als advies aan de aanvaller van Feyenoord. Kramer maakte er vorig seizoen zeventien namens ADO Den Haag en staat nu op vier goals in het shirt van Feyenoord.

Bezig met laden …