voetbalzone

Blind, De Ligt en Gravenberch bij selectie; slechts één Nederlander haalt basis

Mart van Mourik24 jan 2023, 19:00
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2023, 19:00
Advertentie

De opstelling van Bayern München voor het Bundesliga-duel met 1. FC Köln is bekend. Trainer Julian Nagelsmann heeft een basisplek ingeruimd voor Matthijs de Ligt, terwijl Ryan Gravenberch en Daley Blind genoegen moeten nemen met een reserverol. Bij het ingaan van de zeventiende speelronde bezet der Rekordmeister de koppositie in Duitsland en geniet men een voorsprong van zes punten op naaste achtervolger RB Leipzig. Köln bezet de elfde plek op de ranglijst.

Doelman Yann Sommer heeft voor zich een viermansverdediging staan. Het centrale duo wordt gevormd door De Ligt en Dayot Upamecano, terwijl Alphonso Davies op de linksbackpositie de voorkeur krijgt boven de van Ajax overgekomen Blind. Laatstgenoemde zat afgelopen weekend in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, tegen RB Leipzig (1-1), eveneens op de bank. Rechtsachterin staat Benjamin Pavard geposteerd.

Op het middenveld heeft Nagelsmann geen plaats ingeruimd voor Gravenberch, die als wissel begint. Joshua Kimmich en Leon Goretzka vormen het controlerende blok in de middelste linie. Achter diepste spits Eric Maxim Choupo-Moting staan op de flanken Leroy Sané (rechts) en Serge Gnabry (links) gesposteerd; Jamal Musiala speelt als schaduwspits.

Opstelling Bayern München: Sommer; Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies; Kimmich, Goretzka; Sané, Musiala, Gnabry; Choupo-Moting.

Bezig met laden …