voetbalzone

Blind dient criticasters van repliek: 'Volgens mij ben ik slim genoeg'

Matthijs van Laar10 aug 2015, 16:40
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2015, 16:40
Advertentie

Door de absentie van Phil Jones en Marcos Rojos fungeerde Daley Blind zaterdag tegen Tottenham Hotspur min of meer noodgedwongen als centrale verdediger. De Nederlander kweet zich prima van zijn taak en hield, samen met zijn teamgenoten, de nul. Daardoor was het eigen doelpunt van Spurs-back Kyle Walker genoeg voor Manchester Uniteds eerste zege van het nieuwe seizoen.

voetbalzone

In Engeland vraagt men zich echter af of Blind wel de vaardigheden en kwaliteit heeft om als stopper te fungeren. De ex-Ajacied is niet bijzonder snel en blinkt ook niet uit in fysieke kracht. “Maar ik wil gewoon spelen”, zegt hij op MUTV. “Er is veel concurrentie en iedereen moet knokken voor zijn plekje. Ik heb de kans gekregen om me te laten zien en doe mijn best.”

“Natuurlijk zijn er altijd mensen die vinden dat ik niet de lengte of de kracht heb, maar volgens mij ben ik slim genoeg”, vervolgt Blind, die wijst naar zijn tegenstander. “Harry Kane is erg goed. Hij is sterk in de lucht en wint veel duels, maar we hebben hem in bedwang gehouden. Niet alles draait dus om kracht en fysiek. We hebben het goed gedaan achterin.”

Bezig met laden …