voetbalzone

Blind: ‘Dit is onze allerlaatste kans, of het nu reëel is of niet’

Erik van Dam12 okt 2015, 12:28
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2015, 12:28
Advertentie
voetbalzone

Nederland speelt dinsdagavond zijn allerlaatste EK-kwalificatiewedstrijd in de reeks voor het EK 2016. Oranje staat vierde in de groep, op twee punten van nummer drie Turkije. Winst is een absolute must en dan nog zijn Danny Blind en zijn spelers afhankelijk van wat Turkije doet in de laatste wedstrijd tegen IJsland. Blind zegt dat hij zich niet richt op die andere wedstrijd, maar puur en alleen op Nederland.

Dat Turkije zaterdagavond met 0-2 won bij Tsjechië vond Blind wel jammer. “Dat was natuurlijk een teleurstelling. Maar je kunt hangen in iets waar je niks meer aan kunt doen, of je richten op wat je nog kunt bereiken. Dit is de allerlaatste kans, daar moeten we ons op richten. Of dat nu reëel is of niet: wij moeten winnen, dat is het enige waarop ik invloed kan uitoefenen”, sprak de bondscoach maandag tijdens zijn persconferentie.

In gesprek met de NOS zei Blind dat Nederland vervolgens moet afwachten hoe de wedstrijd Turkije-IJsland eindigt. “Is dat moeilijk? Nee. Je weet hoe de kaarten liggen en dat er in sport gewonnen en verloren kan worden. Dat geldt voor ons, maar ook voor de andere kant. Er is maar één scenario, daar kun je je op richten. Ik geloof erin dat Turkije thuis verliest, maar dat moeten we afwachten”, aldus de bondscoach.

Bezig met laden …