voetbalzone

Blind heeft geen verklaring en belooft drie tot vijf nieuwe namen

Erik van Dam27 mei 2016, 23:20
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2016, 23:20
Advertentie

Nederland speelde vrijdagavond in een pover duel gelijk tegen Ierland (1-1). Invaller Luuk de Jong wist de spreekwoordelijke eer te redden voor Oranje, nadat Shane Long in de dertigste minuut de score openbrak. Bondscoach Danny Blind vond zijn team teleurstellend spelen.

/

Blind gaf na afloop bij SBS6 te kennen dat hij Oranje een uur lang ‘matig tot slecht’ vond voetballen in Dublin. “In de slotfase hebben we er nog een punt uit gehaald”, voegde de bondscoach toe. Zoekend naar oorzaken kon de bondscoach nog geen eenduidige conclusie trekken. “Het is moeilijk te verklaren hoe dit kan gebeuren. Daar moeten we ons over buigen, het kwam niet door de tegenstander.”

Blind vond dat het iets beter ging lopen toen Steven Berghuis er als debutant bij kwam tegen de Ieren. Toch verspeelde Oranje naar zijn zin te vaak de bal, ook wanneer Ierland geen druk zette. Voor de komende wedstrijden tegen Polen en Oostenrijk zal de speelwijze echter niet veranderen. Wel komen er drie tot vijf nieuwe spelers aan bod, sprak Blind.

Bezig met laden …