voetbalzone

Blind: ‘Ik weet als geen ander hoe graag hij zich wil laten zien’

Erik van Dam02 mrt 2016, 10:53
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 10:53
Advertentie

Daley Blind trok in de zomer van 2014 in het kielzog van Louis van Gaal naar Manchester United en niet lang na zijn debuutseizoen kwam Memphis Depay er ook bij. Blind kent Depay goed van het Nederlands elftal en speelt graag met hem samen, maar weet ook dat de druk op de aanvaller groot is. Depay moet goed presteren en bij de minste of geringste terugval steekt de kritiek de kop op.

/

Blind maakt Depay nu al een tijd mee in Engeland en vindt dat zijn landgenoot het goed doet. “Het is voor iedere speler natuurlijk persoonlijk hoe gemakkelijk hij zich aanpast aan zijn nieuwe omgeving en hoeveel tijd hij ervoor nodig heeft. Ieder mens is immers anders. Ik hoop vooral dat hij zijn huidige vorm vasthoudt en doortrekt. Ik weet in elk geval dat de back van FC Midtjylland geen leuke avond tegen hem had”, lacht Blind.

“Zoals ik na die wedstrijd al zei: Memphis werkt keihard en ik weet als geen ander hoe graag hij zich wil laten zien”, zegt de verdediger op de clubsite van United. “Ik denk ook dat hij echt vooruitgaat. Hij is een fantastische voetballer en daarnaast een geweldig mens. Hij werkt er ontzettend hard voor, dus ik was blij om te zien hoe hij het deed tegen Midtjylland”, aldus Blind.

Bezig met laden …