voetbalzone

‘Blind is een verkeerde en op termijn wellicht heel dure inschattingsfout’

Peter Nusselder07 sep 2015, 08:25
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2015, 08:25
Advertentie

Met Danny Blind als assistent aan zijn zijde had bondscoach Guus Hiddink het Nederlands elftal naar het EK van 2016 in Frankrijk moeten loodsen, maar de ervaren oefenmeester heeft vanwege de matige prestaties echter reeds het veld moeten ruimen. Blind nam het over, maar onder zijn leiding verloor Oranje van zowel IJsland als Turkije en is kwalificatie voor het EK verder weg dan ooit.

voetbalzone

In zijn column in De Telegraaf stelt journalist Valentijn Driessen dat de nationale ploeg ‘helemaal niets opgeschoten’ is nu Blind de bondscoach is geworden in plaats van Hiddink. “Directeur Bert van Oostveen vertrouwde erop dat de onervaren trainer Oranje op gang zou krijgen na het vertrek van Guus Hiddink”, schrijft de verslaggever.

“Vooralsnog een verkeerde en op termijn wellicht een heel dure inschattingsfout als Nederland definitief wordt uitgeschakeld. De start met twee nederlagen lijkt de definitieve ontmanteling en ontmaskering van Oranje als derde van de wereld aan te kondigen. Slechts een wonder kan de posities van Van Oostveen en Blind redden.” Nederland speelt nog tegen Kazachstan en Tsjechië, maar heeft plaatsing voor het toernooi in Frankrijk niet meer in eigen hand.

Bezig met laden …